본문 바로가기

카테고리 없음

TCM-Science Readers:Life Science:Louis Pateur and the Fight Against Germs


제가 본 책은 5~6 레벨입니다. 이 정도면 어른들도 보는데 무리가 없을 것 같네요. 사실 무리가 있을거 같긴 합니다. 과학이다보니 단어가 쉽진 않거든요. 저 같은 경우에는 토플을 공부하면서 배운 단어들이 꽤 나옵니다.어릴 때부터 이러한 과학 책을 미리 봐둔다면 배경지식이 충분히 쌓여 있기 때문에 어떠한 영어 시험이 됐던간에 크게 문제될 건 없을 것 같습니다. 특히나 이 책은 영어로 과학을 다룬 책이라 심도있는 과학적 지식도, 영어실력도 같이 잡을 수 있으니 아이들로 하여금 배경지식을 쌓게 하고 싶은 부모님이나 토플, 해외 유학을 준비하는 학생에게도 추천할만합니다. 특히나어른들이라도 과학쪽이 전공인 분들이라면 유학 가기 전에 가볍게(?) 한번 읽고 가도 좋지 않을까 싶네요. 어차피 아는 내용이라면 영어로 공부하기 전에 영어로 미리 프리뷰를 하고 가도 도움이 될테고, 과학의 4대 영역을고루 다룬 책이니까요.
Pasteurization is used on many foods and drinks, including milk and yogurt! This engaging biography introduces readers to the scientist who first began pasteurization--Louis Pasteur. Featuring vibrant images, easy-to-read text, and intriguing facts, readers will discover the incredible accomplishments of Pasteur and how he dedicated his life to studying various molds, bacteria, and yeast to change science forever. Readers will be encouraged to discover even more through a simple and captivating experiment.

The Great French Scientist 4
Early Years 6
Entry into Chemistry 8
Professor Pasteur 10
Saving French Industry 18
Microbiologist: Rita Colwell 26
Appendices 28
Lab: Preventing the Spread of Infection 28
Glossary 30
Index 31
Sally Ride Science 32
Image Credits 32